Färgseende

Inlägget innehåller affiliatslänkar

Hej hej! Ni som följt mig ett tag här på bloggen känner till att jag är dedikerad till ämnet färg och färgernas betydelse. Jag kan inte få nog av kunskap i det ämnet. Dessutom hoppas jag kunna inspirera och sprida vidare till fler att våga välja färg i sin outfit på ett sätt som kan passa för var och en. Så igår googla jag information om färger och kom in på artiklar om hur olika färgseende vi har. Visserligen gamla artiklar men ändå väldigt intressant.

Något jag fastnade för när jag läste olika artiklar var att det forskats på att männen hade svårare för att uppfatta nyanser på olika färger än kvinnor. Men att männen inte ska misströsta de har nämligen lättare för att uppfatta detaljer i rörliga bilder. (källa Här)

De flesta av oss människor kan urskilja ungerfär 10 miljon olika färger och nyanser, sen finns de med superfärgseende de sägs kunna urskilja ca 100 miljoner olika nyanser (Källa HärNästan svårt att förstå, men tänk vilka förmågor vi besitter.

Ta den översta (lånade) bilden med en nypa salt tror inte det är någon vetenskap bakom den utan att den är ganska generaliserad. Men den säger ändå något.

Har du lätt för att avgöra nyanser? Ser du vilka färger som är i varmt och kallt?

För att du lättare ska kunna urskilja varmt och kallt har jag satt ihop kollage med den gula färgen i både varma och kalla nyanser.

Kram kram Tina G

Kallt gula nyanser

Klänning// Blus// Kjol// Byxkjol (blommig)

 

Varmt gula nyanser

Klänning// Blus//Kjol// Byxa