Hej hej!

Jag säger bara wow, wow, wow och vad är mina inrednings tips he he, i förhållande till Alhambra palatsets storhet.

Vi brukar göra någon större utflykt varje gång vi är och reser. Denna gången önskade äldsta sonen att vi skulle åka upp och göra ett besök på Alhambra. Det kan ha varit årets varmaste dag i Granada (39grader) vi var helt slut i benen och i huvudet men det var så värt ett besök.

Mycket intryck att ta in och en historisk storhet vart vi än gick, kan inte räkna hur många gånger vi uttryckte hur imponerande allt var. Alla dessa genomtänkta detaljer och välplanerade trädgårdar för att inte tala om ljusinsläpp från tak och fönster som blev vackra ljuspunkter och spel på väggar och golv. Vattenspel och fontäner som vackert ledde vidare i perfekta rännor och gångar i perfekt lagda marmorplattor in i rum i alla vädersträck. Spektakulära trädgårdar med perfekt planterade gångar och olika rum där jag lätt kunde föreställa mig det fina folket från den tiden gå omkring och samtala och njuta av prakten. Där halva väggar täckta i handgjorda och handmålade keramikplattor där resterande delar av väggar fylls på med handsnidade ytterst detaljrika stukaturplattor i något slags gipsmaterial kvadratmeter efter kvadratmeter.

Vill du ha mer fakta så har du länken till wikipedia om Alhambra här https://sv.wikipedia.org/wiki/Alhambra

Den äldsta delen Borgen Alcazaba från 1200-talet, mäktigt!

Trädgårdarna Generalife

Nasrimska palatset med sin enorma arkitektur.

 De tolv lejonens brunn där vattnet leder fram från fyra rum i alla riktningar.Vatten vatten vatten, brunnar och spel vart man än vänder sig

Så mycket historia på en yta uppe i bergen i Granada. Där både trevliga och brutala händelser präglar upplevelsen.

ÅKA DIT? läs på innan och glöm inte att boka din tid för Nasrim palatset annars kommer man kanske inte in där. Ha mycket tid, vatten och om du kan gör det på vår eller höst.

Ha nu en underbar dag.

Kram kram Tina G