Hej på er!

Måndag igen och ny vecka, härligt tycker jag.

Förra veckan bjud på alla möjliga inriktningar inom skönhet. Mina stylist tvåor kom igång med manikyr massagen, tyckte det var lika bra att köra igång så fort de klarat av provet med naglar och dess olika sjukdomar. Det är viktigt att förstå vidden av hygien och ha god kunskap om hur man ta hand om problemen som kan visas sig när man jobbar med naglar. Så klart är det roligare att utföra det praktiska momenten före de teoretiska. Det blev en riktigt skön energi i klassrummet när alla satt och masserade, till och med jag fick handmassage.

Treorna kom äntligen igång att träna på sin airbrush examinering. Vi har haft svårigheter att sätta ihop airbrushen men med många kloka huvud fick vi ihop den. Examineringen består av planering och utförande av helhets”makeup” och får bara använda airbrushen till det. Här används en egen mall som en del av helheten.

I fredags hade jag en klient som på sätt och vis fick lite utbildning i hur hon ska styla sitt hår och lägga sin makeup inför en smoking-fest i sommar. Vem vill inte se så fördelaktig ut som möjligt till en så fin fest? Började med att klippa in “rätt” form på håret sedan visade jag henne hur hon ska jobba med produkter, fön och styler på ett enkelt sätt till den stora dagen.

Från vardag till fest.

Vad gäller makeup hade jag redan innan valt ut  färger utifrån hennes färgkaraktär (ljus,dämpa,kall) som harmonierar med ögon och hudfärg och som fungerar bra till lite festligare tillfälle. Även där visade jag så begripligt som möjligt hur och i vilken ordning hon ska lägga sin makeup.

Det är sedan när alla detaljer som klänning, makeup, hårstyling, accessoarer och skor är på plats som man ser hur helheten blir. Eftersom vi har gått igenom klientens personliga stil, kroppsproportioner och färger och utgått från det i alla val så är det nästan garanterat så att det blir helt perfekt för just henne. Riktigt roligt uppdrag att få jobba med.

Är du intresserad av mina tjänster så hittar du dom HÄR, jag skräddarsyr och anpassar tjänsterna efter dina behov och situationens krav. Har du någon fråga eller fundering hittar du mina kontaktuppgifter HÄR.

Önskar dig en fin vecka, ses här på fredag.

Kram kram Tina G