Stylingklienter

Goddagens! Fick så många härliga bilder skickat till mig från mina kunder jag hade personlig styling på igår. Så kul att se hur många grimaser jag har för mig när jag jobbar, he he he. Snacka om att leva sig in i sitt uppdrag.

Nytt för mig var att jobba med ett par, det skiljer sig något för hur analyserna går till mellan kvinna och man. Generellt tar mannen denna hjälp för att boosta sin karriär det kan även en kvinna göra men hon vill även ha stöd och kunskap om en fungerande och användbar vardagsgarderob.

Jens visade sig ha stilen Preppy detta bekräftades i stilintervjun efter lite “grävande” om hur han lever, tänker och känner kring olika saker, allt från hur den befintliga garderoben ser ut till vilken bil han helst vill äga. När kunden väl förstår att allt hänger ihop med stil, färg och levnadssät uppmuntrar jag alltid mina kunder att våga lita på sin känsla med sin styling. Steg två var mätning av kroppens proportioner för att kunna balansera upp med rätt klädmodeller i färg och form.

Ann-Louise visade sig vara i Tuff grundstil efter stilintervjun. Kroppen var välbalanserad vilket underlättar för henne vad val av klädmodeller och snitt.

Båda är ljusa i färgkaraktären vilket är vanligt förekommande för oss svenskar det som skiljer dom åt att hon har kall och han har varm hudton. Det innebär att hennes bästa nyanser är mer bleka och har en blå underton medan hans bäst passade nyanser är mer färgrika och har gul underton.

På en av bilderna ser ni hur jag håller handen på hennes hår, detta för att visa skillnaden när hennes utväxta färg som är varm kommer väck och vilken skillnad det gör för hennes utseende. Vad som passat bättre är en kall brun ton med kalla sandfärgade slingor. Hon fick även en rekommendation om vilken hårlängd som passar och att hon skulle varit fin i lugg både för hennes stil och ansiktsform.

För både var det viktigt att få hjälp med hur en bra outfit kan se ut och hur de klär sig bäst inför olika möten och sammanhang när det gäller deras jobb. Vi resonerade kring hur de kan bygga upp en väl fungerande basgarderob och vad den bör innehålla.

Jag hade även bett dom att ta med några plagg hemifrån för att reda ut vad det är som är bra med plaggen och vad som är mindre bra. Detta gör att de själva vet nästa gång de shoppar vad de kan titta på hos plaggen.

Allt som allt hade jag ett par som lämnade salongen glada, nöjda och välfyllda med nya tankar och ideer om sin stil och styling. Det var inte bar Ann-louise och Jens som var nöjda att få jobba som personlig stylist glädjer och berikar mitt eget liv otroligt mycket.

Kram kram Tina G