Hej!

Hoppas ni gillade förra inlägget och att jag nu även lyfter fram männens stilar. Idag fortsätter jag med den Dramatiska stilen hos män. I denna stilkaraktär nöjer vi oss inte bara med en grupp utan den dramatiska delas in i tre underkategorier. Vad vi väljer att kalla dessa är Dramatisk/Romantisk, Dramatisk/Fashionista och Dramatisk/Dandy. De tre varianterna hos Dramatisk stil skiljer sig en hel del åt men de delar intresset för detaljerna och det lilla extra i sin outfit.

Dramatisk/Romantisk stilkaraktär har en fallenhet för accessoarerna. Han har gärna smycken, scarf, solbrillor, keps/hatt, väst osv. Håret kan gärna vara med mjukt fall och lite längd. Mönster och tryck på tröjor och skjortor kan också falla i smak. Denna mannen har oftast en varm och mjuk framtoning. I denna stil hittar vi tex. Danny Saucedo och Tommy Nilsson.

(Bilderna är lånad från google search)

  

ByxorT-shirtKavajSkorScarfKepsSkärp Tryck på de blå länkarna för att komma till plaggen och accessoarerna.

Dramatisk/Fashionista är tuff, modern och ungdomlig i sitt uttryck. Coola jackor i skinn eller jeans och kavajer i moderna snitt med lyster eller en annan färg på slaget till det gäller en modern kort eller långärmad t-shirt eller möjligtvis skjorta. Jeans, skinnbyxa eller moderna kostymbyxor passar denna man och tuffare färger som svart eller grått. Håret är välskött, stylat och modernt. Måns Zelmerlöw och David Beckham är två män som har denna stil.

(Bilderna är lånade från google search)

 

Kavaj, ByxaSkjortaSkorSkorBälte

Dramatisk/Dandy, här hittar vi den så kallade klädsnobben. Allt är perfekt matchat gärna med färger eller mönster i sin outfit. I de flesta fall en mycket stilfull klädsel med uttrycksfulla detaljer som färgglada strumpor, en käck käpp eller hatt, kravatt osv. Tony Erving är en känd profil som har denna stil, en annan känd herre med denna stil är Carl-Jan Granqvist för att nämna några.

När jag googlade på ordet dandy kom följande text från wikipedia upp, lite roligt att ta med här. “En dandy kom till på 1700-talet i London och Paris, med lite olika utföranden. I London är en “dandy” en man från medelklassen som försöker lura sin omgivning att han tillhör aristokratin med sin klädstil och elegans. En viss överdrivenhet i klädstilen och i sitt uppförande är ett typiskt kännetecken för en dandy.” https://sv.wikipedia.org/wiki/Dandy

(Lånade bilder från google search) Tyvärr hittade jag inte några bra bilder i helfigur.

KostymKravattVästSkjortaSkorBälteBröstnäsduk

En härlig stilkaraktär att skriva om. Trots alla dessa tre varianter ligger under samma stil ser de ändå väldigt olika och unika ut. Hoppas du också gillar det.

På fredag skriver jag om den sista stilkaraktären för män. Ha nu en fin vecka…

Kram kram Tina G