Överlag vill nog de flesta att det ska vara enkelt att klä sig, speciellt i de vardagliga. En bra grund för att undvika klädvals-problematiken kan vara att börja strukturera upp sin basgarderob. Basgarderoben består av, kavajer/ innejacka, byxor, jackor, kjolar även accessoarer som skärp, skor tillhör basgarderoben. När du tagit reda på vilken stil och färg på kläder som passar dig bäst så utgå från det och börja investera i en för dig passande basgarderob. Här gör man klokt i att satsa på kvalitet, denna del av garderoben är den tidlösa, kläder som du kan återanvända under lång tid. Kläder med högre kvalitet har längre hållbarhet vilket gör att din konsumtion minskar och vi är på banan av hållbar utveckling även här.

Kläderna i basgarderoben ska vara I ens rätta basfärger. Beroende på vilken färgkaraktär man är så ser det olika ut vad gäller basfärger men även inom de olika färgkaraktärerna hittar man de basfärger som klär en bäst. Basfärger kan vara mörkblå, beige, brun, grå, grön, (vit) och svart.

Omständigheterna i ens liv avgör hur basgarderoben kommer att se ut, det handlar om vilken stil man har, klädkod på jobbet, ålder och till viss del vilket klimat man lever i eller vilken säsong det är.

Skickar med bildförslag på olika uppsättningar att ta inspiration av. Men som sagt det är bara inspiration, tänk på att alla människor är unika och därför är även alla basgarderober unika.

 

Basgarderob Klassisk

 

Basgarderob Klassisk by tinagardner featuring a cotton jacket
Basgarderob Romantisk

 

Basgarderob Naturlig

 

Basgardrob dramatisk

 

Basplagg

 

———————————————————————————————————————————————————