Det har varit en växlande arbetsvecka, precis som jag gillar att ha det:) I början på veckan åkte jag med mina älskade tredje årselever från plusgymnasiet till hårprodukts företaget Grazette för ett givande studiebesök. Vi fick ta del av deras framtagning av produkterna, Grazette är lite unika i Sverige med att framställa och producera sina produkter just i Sverige. Från att laborera fram varje produkt till att fabricera för att sedan sälja vidare ut till frisörsalongerna. De flesta andra hårproduktsmärken är importerade utifrån och jag som förespråkar hållbar utveckling gillar Grazettes tanke bättre. Eleverna fick även ha lite workshop med Grazettes produkter, resultatan blev jättefina. I onsdags jobbade jag extra på skolan för att förbereda inför betygssättningen.

I torsdags var det klädspaning i affärerna till min personal shopping kund, såå mycket fint jag hittade till henne. Ska bli kul att komma ut med kunden och prova prova prova. Idag har jag fått äran att fixa till håret på samma kund, snacka om att jobba med helheten från topp till tå. Färganalysen visade att hon är djup, dämpad, varm och stilanalysen visade att hennes stil är “tuff”. Utifrån dessa analyser jobbar jag med färg och form i både i håret och kläderna. Färg och stilanalyserna är verktyg som behöver användas i första skedet inför en shopping så hon/han kan bygga upp sin koordinerade garderob. Ser redan fram emot imorgon när vi ska ut och investera de “rätta” kläderna till min fina kund.

Här kommer lite bilder på veckans projekt:)

Före bild från Grazette nyansering (black and white;)

 

Efter bild, glansigt och mer utjämnat i nyanserna

Jag till höger och fina Ann-Sofie (personal shopping kund) till vänster.

IMG_2839

Före bild, för kall och lite för blond hårfärg. frisyren tyckte jag var lite för snäll till hennes stilkaraktär så nedan kommer bilderna på hennes förändring…

Här blandas det färg.

nya färgen med mer värme i tonen (kolla skillnaden till hennes hud) harmonierar bättre till hennes färgerIMG_2832

Färdig stylad, ny färg och lite tuffare stuk på frisyren:)

Imorgon kanske det blir bilder från vår shopping

på återseende<3